Feta zapiekana w cieście filo
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w cieście filo z miodem i prażonymi ziarnami sezamu. Gotowe pakieciki można również zrobić w wersji smażonej, ale wtedy danie będzie bardziej kaloryczne.
Składniki:
plaster sera feta
płat ciasta filo
2 łyżki oliwy
łyżka ziaren sezamu
miód
- Piekarnik nastawić na 180 stopni C.
- Sezam uprażyć na suchej patelni.
- Płat ciasta filo rozłożyć i posmarować oliwą. Ser feta ułożyć na środku krótszego boku i zawinąć ser, aż zużyjemy cały płat ciasta.
- Posmarować cisto z zewnątrz oliwą i tak przygotowany pakiecik ułożyć na blaszce.
- Piec 20 minut.
- Po wyjęciu z piekarnika polać miodem i posypać sezamem.
- Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz