Pieczona owsianka z porzeczkami
Pieczona słodka owsianka z kwaśnymi czerwonymi porzeczkami, którą można zajadać nie tylko na ciepło ale również na zimno. Sprawdzi się w chłodniejsze dni, gdy potrzebujemy ciepłego śniadania, które da nam energii na parę godzin.
Składniki:
2/3 szkl. płatków owsianych
1/2 szkl. mleka
2 łyżki syropu klonowego lub miodu
jajko
szczypta cynamonu
szklanka czerwonych porzeczek
- Piekarnik nastawić na 180 stopni C.
- W misce połączyć jajko,mleko, syrop klonowy.
- Dodać płatki i cynamon. Wymieszać.
- Wsypać porzeczki i ponownie delikatnie przemieszać.
- Przelać owsiankę do żaroodpornego naczynia i wstawić do nagrzanego piekarnika.
- Zapiekać około 30 minut i podawać na ciepło lub zimno.
Komentarze
Prześlij komentarz