Grzanki z gruszką i gorgonzolą
Chrupiące kanapki na ciepło z grillowaną gruszką, serem gorgonzola, rukolą i prażonymi orzechami włoskimi w miodzie to cudowne połączenie, które może być efektowną przekąską. Ja przygotowuję je również, gdy mam ochotę na kolorowe śniadanie z serem gorgonzola.
Składniki:
kilka kromek pieczywa
oliwa
rukola
gruszka
ser gorgonzola
garść orzechów włoskich
2 łyżki miodu
- Kromki włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na kilka minut, aż zrobią się chrupiące.
- Gruszkę pokroić na plastry, które zgrillować na patelni grillowej.
- Orzechy uprażyć na suchej patelni, pokroić i wymieszać z miodem.
- Zrumienione kromki skropić oliwą, na nich ułożyć kolejno rukolę, plastry gruszki, pokruszony ser gorgonzola i orzechy.
Komentarze
Prześlij komentarz