Owsianka marchewkowa


Szybka owsianka o smaku i aromacie ciasto marchewkowego? Czemu nie! Robiłam pierwszy raz i bardzo podoba mi się jej smak, ten cudowny zapach a do tego chrupiące orzechy włoskie. Idealnie rozgrzewające śniadanie, które dodaje energii na cały długi dzień. 



Składniki:
szkl. mleka
1/2 szkl. płatków owsianych
1/2 szkl. startej marchwi
łyżka wiórków kokosowych
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta soli
garść posiekanych orzechów włoskich
syrop klonowy lub miód - opcjonalnie

  • Wszystkie składniki poza orzechami wrzucić do rondelka i gotować kilka minut na małym ogniu, aż płatki zmiękną. Przemieszać od czasu do czasu.
  • Podawać od razu po ugotowaniu, posypane orzechami. Można również wierzch polać syropem klonowym lub miodem.


Komentarze

Copyright © Wyzwania Kuchenne