Figi zapiekane z kozim serem


Elegancka przekąska lub nawet kolacja na ciepło - figi, kozi ser i orzeszki pinii zapieczone w piekarniku, a póżniej podawane z genialnym kremem balsamicznym. Obłędne połączenie!


Składniki:
figi
kozi ser pleśniowy lub kremowy
orzeszki pinii lub włoskie
tymianek suszony lub świeży
krem balsamiczny

  • Piekarnik nastawić na 180 stopni C.
  • Figi umyć, naciąć je na krzyż i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • Ser kozi pokroić w kostkę i powkładać w środki fig.
  • Całość posypać tymiankiem i orzeszkami.
  • Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 12-15 min, aż figi zmiękną a ser się rozpuści.
  • Upieczone figi polać kremem balsamicznym i podawać.


Komentarze

Prześlij komentarz

Copyright © Wyzwania Kuchenne