Muffinki czekoladowe z kawałkami czekolady


Najsmaczniejsze babeczki czekoladowe z kawałkami gorzkiej czekolady to szybki i łatwy pomysł dla wszystkich czekoladoholików  i nie tylko... 

Składniki na 12 szt.:
2 szkl. mąki
1/2 szkl. cukru
3 kopiaste łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szkl. mleka
1/2 szkl. oleju
jajko
100 g czekolady gorzkiej


  • Formę a muffiny wyłożyć papilotkami.
  • Piekarnik nastawić na 180 stopni C.
  • Czekoladę pokroić na kawałeczki.
  • Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier, kakao i proszek do pieczenia, wymieszać. 
  • Zrobić wgłębienie i wlać w nie mleko i olej oraz wbić jajko.
  • Wymieszać do połączenia składników.
  • Dodać kawałki czekolady i ponownie wymieszać.
  • Papilotki napełnić ciastem deo 3/4 wysokości.
  • Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 25-30 min. do "suchego patyczka".
  • Wystudzić na kratce.

Komentarze

Copyright © Wyzwania Kuchenne