Labraks pieczony w folii
Soczysty labraks czyli okoń morski pieczony w piekarniku z dodatkiem przypraw, pietruszki i cytryny.
Składniki:
wypatroszony labraks
masło
pietruszka
ząbek czosnku
cytryna
pieprz, sól
- Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Labraksa umyć, osuszyć i zrobić na skórze 2-3 nacięcia z każdej strony.
- Natrzeć solą i pieprzem skórę i wnętrze ryby.
- Cytrynę pokroić w plastry. Napełnić nimi wnętrze ryby, dodać również natkę pietruszki i łyżeczkę masła wymieszaną z przeciśniętym przez praske czosnkiem.
- Tak przygotowanego labraksa zawinąć w folię aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut.
- Upieczoną rybę wyjąć z folii i skropić sokiem z cytryny.
Komentarze
Prześlij komentarz