Chipsy z jarmużu


Zdrowa alternatywa dla zwykłych ziemniaczanych chipsów. Chrupiąca przekąska z liści jarmużu, którą zrobisz w zaledwie kilka minut. Te lekkie i dużo mniej kaloryczne chipsy są tak smaczne, że znikają równie szybko jak się przygotowują :)


Składniki:
kilka liści jarmużu
2 łyżki oliwy lub oleju
sól
ulubione przyprawy np. chilli, słodka papryka

  • Piekarnik nastawić na 160 stopni C.
  • Jarmuż umyć i osuszyć, oczyścić z łodyg i podzielić na kawałki.
  • Wymieszać z oliwą, solą i chilli, wyłożyć na blaszke pokrytą papierem do pieczenia, układając kawałki w niewielkich odstępach.
  • Wstawić do piekarnika na około 8 minut, aż chipsy ściemnieją i staną się chrupiące. 

Komentarze

Copyright © Wyzwania Kuchenne