Chipsy z jarmużu
Zdrowa alternatywa dla zwykłych ziemniaczanych chipsów. Chrupiąca przekąska z liści jarmużu, którą zrobisz w zaledwie kilka minut. Te lekkie i dużo mniej kaloryczne chipsy są tak smaczne, że znikają równie szybko jak się przygotowują :)
Składniki:
kilka liści jarmużu
2 łyżki oliwy lub oleju
sól
ulubione przyprawy np. chilli, słodka papryka
- Piekarnik nastawić na 160 stopni C.
- Jarmuż umyć i osuszyć, oczyścić z łodyg i podzielić na kawałki.
- Wymieszać z oliwą, solą i chilli, wyłożyć na blaszke pokrytą papierem do pieczenia, układając kawałki w niewielkich odstępach.
- Wstawić do piekarnika na około 8 minut, aż chipsy ściemnieją i staną się chrupiące.
Komentarze
Prześlij komentarz