Bakłażan z grilla


Najszybszy i najsmaczniejszy sposób na bakłażana. Samodzielne wegetariańskie danie lub dodatek do ulubionego mięsa czy ryby.


Składniki:
bakłażan
oliwa 
sól
ulubione przyprawy np. oregano, czosnek, tymianek

  • Bakłażana pokroić na plastry o grubości 1 cm, lekko posolić z każdej strony i odstawić.
  • Gdy puści sok, osuszyć delikatnie papierowym ręcznikiem.
  • Kilka łyżek oliwy wymieszać z ulubionymi ziołami i z pomocą pędzelka posmarować plastry bakłażana.
  • Dobrze rozgrzać patelnię grillową lub grill i ułożyć na niej plastry.
  • Grillować je po około 3 minuty z każdej strony, aż środek zmięknie, a na wierzchu pojawią się charakterystyczne paski.
  • Przełożyć na talerz i podawać.


Komentarze

  1. Pretty! This has been an incredibly wonderful article. Many thanks for supplying these details.

    OdpowiedzUsuń
  2. Your means of explaining all in this article is really fastidious, every one can simply understand
    it, Thanks a lot.

    OdpowiedzUsuń
  3. I have learn some good stuff here. Definitely value
    bookmarking for revisiting. I surprise how much attempt you put
    to make this sort of magnificent informative web site.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © Wyzwania Kuchenne