Bakłażan z grilla
Najszybszy i najsmaczniejszy sposób na bakłażana. Samodzielne wegetariańskie danie lub dodatek do ulubionego mięsa czy ryby.
Składniki:
bakłażan
oliwa
sól
ulubione przyprawy np. oregano, czosnek, tymianek
- Bakłażana pokroić na plastry o grubości 1 cm, lekko posolić z każdej strony i odstawić.
- Gdy puści sok, osuszyć delikatnie papierowym ręcznikiem.
- Kilka łyżek oliwy wymieszać z ulubionymi ziołami i z pomocą pędzelka posmarować plastry bakłażana.
- Dobrze rozgrzać patelnię grillową lub grill i ułożyć na niej plastry.
- Grillować je po około 3 minuty z każdej strony, aż środek zmięknie, a na wierzchu pojawią się charakterystyczne paski.
- Przełożyć na talerz i podawać.
Pretty! This has been an incredibly wonderful article. Many thanks for supplying these details.
OdpowiedzUsuńYour means of explaining all in this article is really fastidious, every one can simply understand
OdpowiedzUsuńit, Thanks a lot.
I have learn some good stuff here. Definitely value
OdpowiedzUsuńbookmarking for revisiting. I surprise how much attempt you put
to make this sort of magnificent informative web site.