Kurczak z pieczarkami
Proste danie obiadowe - pierś z kurczaka z sosem pieczarkowo-śmietanowym. Pyszna z ulubionym dodatkiem np. kaszą lub ziemniakami :)
Składniki:
2 filety z kurczaka
200 g pieczarek
duża cebula
oliwa
natka pietruszki
śmietana do sosów
sól, pieprz
oliwa lub olej roślinny
- Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i usmażyć na oliwie.
- Cebulę i natkę posiekać, a pieczarki pokroić w plastry.
- Na osobnej patelni zeszklić cebulę, następnie dorzucić pieczarki i smażyć, aż grzyby zmiękną.
- Dodać usmażonego kurczaka, śmietanę i połowę natki. Wymieszać i ewentualnie doprawić do smaku.
- Dusić całość na małym ogniu przez kilka minut i podawać z dodatkami posypane resztą natki.
Ten przepis bierze udział w akcji:
Wygląda pysznie, jutro robię! Jaką śmietanę polecasz?
OdpowiedzUsuńPolecam Lidlowego Pilosa lub Piątnicę 18% :)
UsuńDzięki! :)
UsuńWyprobowalam z kasza gryczana i bylo bardzo pyszne!!!
OdpowiedzUsuń