Grillowany ser halloumi
Halloumi to cypryjski półtwardy ser, który najlepiej smakuje z grilla podany na ulubionej kolorowej sałatce.
Składniki:
ser halloumi
rukola lub mix sałat
pomidorki koktajlowe
oliwki
orzechy pinii - ewentualnie
oliwa
ocet winny
suszone oregano
sól, pieprz
- Ser pokroić na plastry o grubości około 1 cm, posmarować oliwą z obu stron. Zgrillować na patelni grillowej przez około minutę z każdej strony do zrumienienia.
- Rukolę, oliwki i przekrojone na połówki pomidorki ułożyć na talerzu.
- Przygotować dressing: 3 łyżki oliwy wymieszać z łyżką octu, łyżeczką oregano i przyprawami. Polać nim warzywa.
- Gotowy ser ułożyć na sałatce i podawać.
Uwielbiam! tak smakuje lato:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
www.kornikwkuchni.blogspot.com
Jadę na Cypr:) ciekawe czy też tam będzie tak smacznie wyglądał???:)
OdpowiedzUsuńMniam, pyszny! Wydaje mi się jednak, że "o" uciekło z tytuły posta :)
OdpowiedzUsuńfaktycznie ;) już poprawiam!
UsuńSaved as a favorite, I love your web site!
OdpowiedzUsuń