Jajka faszerowane awokado
Prosta przekąska z jajek faszerowanych pastą z awokado, szczypiorku, żółtek i majonezu.
Składniki:
4 jajka
dojrzałe awokado
łyżka posiekanego szczypiorku lub koperku
łyżka majonezu lub jogurtu greckiego
łyżeczka soku z cytryny
1/2 czerwonej cebuli
sól, pieprz
- Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i łyżką wydrążyć miąższ. Przełożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny.
- Cebulkę pokroić w drobną kostkę.
- Jajka ugotować na twardo i przekroić na połówki. Wyjąć żółtka i dodać do awokado.
- Dodać szczypiorek i rozgnieść całość widelcem, doprawić i wymieszać.
- Farsz przełożyć do białek, posypać pokrojoną cebulką.
Ten przepis bierze udział w akcji:
Ale pięknie wyglądają, tak wiosennie. Może też się na takie skuszę na Wielkanoc :)
OdpowiedzUsuń