Jaglanka na mleku
Dla tych, którym znudziła się już owsianka... Równie smaczna śniadaniowa wersja lekkostrawnej kaszy jaglanej na słodko - z ulubionymi owocami i bakaliami.
Składniki:
1/2 szklanki kaszy jaglanej
szklanka mleka
1/2 szklanki wody
łyżeczka cukru
szczypta soli
dodatkowo: garść ulubionych owoców i bakalii/orzechów
- Kasze przepłukać kilka razy w gorącej wodzie, aby pozbyć się gorzkiego posmaku.
- Do rondelka wlać mleko i wodę, wsypać kaszę, szczyptę soli i cukier.
- Gotować na małym ogniu około 15-20 minut, aż kasza zmięknie i wchłonie większość płynu.
- Przełożyć do miseczki i udekorować ulubionymi dodatkami.
Wygląda bardzo apetycznie!!! :)))
OdpowiedzUsuńKocham! :)
OdpowiedzUsuńPyszne i zdrowe śniadanko. Mniam ...
OdpowiedzUsuńSmaczna :)
OdpowiedzUsuń