Pikantne krewetki z grilla
Pikantne krewetki z grilla, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Danie to może być efektowną przekąską lub z innymi dodatkami smacznym daniem głównym.
Składniki:
kilka dużych oczyszczonych krewetek
suszona papryczka chilli
2 łyżki oliwy
łyżka soku z cytryny
2 ząbki czosnku
garść natki pietruszki
sól
- Natkę, papryczkę chilli i czosnek drobno posiekać.
- Przygotować marynatę: oliwę, sok z cytryny, chilli, czosnek i natkę. Doprawić solą.
- Wymieszać z krewetkami i wstawić do lodówki na około 1/2 godziny.
- Tak zamarynowane krewetki nabijamy na patyczki do szaszłyków i układamy na rozgrzanej patelni grillowej i opiekamy około 2-3 minuty z każdej strony.
Komentarze
Prześlij komentarz