Pikantne krewetki z grilla


Pikantne krewetki z grilla, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Danie to może być efektowną przekąską lub z innymi dodatkami smacznym daniem głównym.



Składniki:
kilka dużych oczyszczonych krewetek
suszona papryczka chilli
2 łyżki oliwy
łyżka soku z cytryny
2 ząbki czosnku
garść natki pietruszki
sól


  • Natkę, papryczkę chilli i czosnek drobno posiekać.
  • Przygotować marynatę: oliwę, sok z cytryny, chilli, czosnek i natkę. Doprawić solą. 
  • Wymieszać z krewetkami i wstawić do lodówki na około 1/2 godziny.
  • Tak zamarynowane krewetki nabijamy na patyczki do szaszłyków i układamy na rozgrzanej patelni grillowej i opiekamy około 2-3 minuty z każdej strony.



Komentarze

Copyright © Wyzwania Kuchenne