Czekoladowe muffinki z bananami
Pyszne czekoladowe muffinki z dodatkiem bananów. Przepis Nigelli Lawson z książki "Kuchnia. Przepisy z serca domu"
Składniki na 12 sztuk:
3 dojrzałe banany
125 ml oleju roślinnego
2 duże jajka
100 g cukru brązowego
225 g mąki pszennej
3 łyżki kakao
1 łyżeczka sody oczyszczonej
- Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Formę na muffinki napełnić papilotkami.
- Banany obrać i rozdrobnić widelcem lub mikserem na gładką masę.
- Dodać olej, jajka i cukier. Wymieszać.
- W innej misce wymieszać mąkę z sodą i kakao. Dodać do mieszaniny z bananami.
- Całość delikatnie wymieszać i nałożyć łyżką do przygotowanych papilotków.
- Wstawić do piekarnika i piec około 15-20 minut.
Wow, cudowne muffinki! *.*
OdpowiedzUsuńJak ładnie wyrosły! :)
Mmm, smakowite :)
OdpowiedzUsuńI śliczne zdjęcia :)
Cudniste! :)
OdpowiedzUsuńObłędne połączenie i piękne zdjęcia! :)) Jestem ogromną fanką wszelakich muffinów!
OdpowiedzUsuń