Czarny makaron z krewetkami koktajlowymi
Czarny makaron wstążki barwiony sepią z pikantnymi krewetkami koktajlowymi - szybka propozycja dla miłośników dań makaronowych z dodatkiem owoców morza.
Składniki na 2 porcje:
200 g czarnego makaronu
200 g krewetek koktajlowych
2 ząbki czosnku
suszona papryczka chilli
2 łyżki masła
łyżka oliwy
2 łyżki przecieru pomidorowego
garść siekanej natki pietruszki
- Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu.
- Na patelni roztopić masło z oliwą. Wrzucić posiekany czosnek i papryczkę chilli. Podsmażyć krótko uważając, aby czosnek się nie przypalił.
- Dodać koncentrat pomidorowy, przemieszać.
- Dodać krewetki i całość podsmażyć przez około 2-3 minuty. Doprawić ewentualnie solą.
- Usmażone krewetki wymieszać z ugotowanym makaronem.
- Przełożyć na talerze i posypać natką.
bardzo lubię czarny makaron! na pewno danie by mi zasmakowało :)
OdpowiedzUsuńpolecam wypróbować przepis w takim razie :)
UsuńŚwietne danie. Uwielbiam taką prostotę.
OdpowiedzUsuńja też uwielbiam :)
UsuńZrobiłem ,danie w przysłowiowe pięć minut ,ale smak jest obłędny ,mega pyszne
OdpowiedzUsuńZrobiłem ,prostota w wykonaniu i niebo w ustach ,mega szybkie i równie mega dobre
OdpowiedzUsuń