Crumble z nektarynkami
Chrupiąca i słodka kruszonka z dodatkiem zmielonych migdałów i płatków migdałowych, a pod nią miękkie i soczyste nektarynki. Przepyszne...
8 nektarynek
1/2 cukru waniliowego
garść płatków migdałów
na kruszonkę: 80 g mąki
40 g zmielonych migdałów
60 g cukru pudru
60 g zimnego masła
- Piekarnik nastawić na 190 stopni C. Formę wysmarować masłem.
- Nektarynki pokroić w kostkę i ułożyć w formie. Posypać cukrem waniliowym.
- Z podanych składników zagnieść kruszonkę i przykryć nią owoce. Wierzch posypać płatkami migdałów.
- Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, aż kruszonka i migdały się zrumienią.
- Podawać na ciepło np. z gałką lodów lub bitą śmietaną.
Śliczne zdjęcia i blog :D
OdpowiedzUsuń