Racuchy z gruszką i imbirem


Puszyste racuszki na jogurcie naturalnym z dodatkiem gruszki i świeżego imbiru.


Składniki:
250 g mąki pszennej
350 g jogurtu naturalnego
1/2 szklanki mleka
1 jajko
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
łyżeczka cukru
1 duża gruszka
łyżeczka startego imbiru
cukier puder do posypania

  • Mąkę przesiać do miski, dokładnie wymieszać z jogurtem, mlekiem i jajkami. Dodać cukier, proszek do pieczenia i sól. Ponownie wymieszać i odstawić na 10 minut, aby zgęstniało.
  • Gruszkę obrać i pokroić w małą kostkę i dodać razem z imbirem do ciasta. Wymieszać i smażyć racuchy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż będą rumiane. 
  • Posypać cukrem pudrem i podawać.


Komentarze

Copyright © Wyzwania Kuchenne