Koperty z camembertem


Chrupiące małe koperty z ciasta francuskiego wypełnione serem camembert i suszoną żurawiną, podane z miodem z tymiankiem. Smakują prosto po wyjęciu z piekarnika, jak i na zimno.



Składniki:
płat ciasta francuskiego
ser camembert
żurawina suszona
kilka łyżek miodu
tymianek świeży lub suszony


Piekarnik nastawić na 220 stopni C. Ser pokroić na kawałki. Do miodu dodać łyżeczkę suszonego lub kilka gałązek świeżego tymianku. Ciasto francuskie podzielić na 12 małych kwadratów. Na każdy nałożyć kawałek sera i kilka owoców żurawiny. Rogi każdego kwadratu składać do środka na kształt koperty. Ułożyć je na blaszce pokrytej papierem do pieczenia, wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i piec około 15 minut, aż się zrumienią. Upieczone wyłożyć na talerze i przed podaniem polać miodem z tymiankiem.



Komentarze

  1. Hej,nominowałam Twojego bloga do Liebster Blog Award-zapraszam po szczegóły do mnie i życzę miłęj zabawy:)
    http://agusiowegotowanie.blogspot.co.uk/

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © Wyzwania Kuchenne