Hummus
Klasyczna bliskowschodnia wegetariańska przekąska z ciecierzycy. Zawiera tahini, czyli masło sezamowe, które można kupić w sklepach ze zdrową żywnością lub zrobić samemu.
Składniki:
400 g ciecierzycy w zalewie
3 łyżki tahini
3 łyżki soku z cytryny
2 ząbki czosnku
- Ciecierzycę odsączyć z zalewy, zachowując 4 łyżki płynu.
- Czosnek obrać i posiekać.
- Do blendera wrzucić ciecierzycę, zalewę, czosnek i sok z cytryny.
- Zmiksować na gładką masę i przełożyć do małej miski.
- Podawać z pieczywem, krakersami lub kawałkami warzyw.
Hej,nominowałąm Twojego bloga do Liebster Blog Award-po szczegóły zapraszam do mnie i życzę miłej zabawy
OdpowiedzUsuńhttp://agusiowegotowanie.blogspot.co.uk/