Zupa z owoców morza i pomidorów


Bardzo prosta rozgrzewająca, pikantna zupa dla miłośników owoców morza i pomidorów.



Składniki:
400 g mieszanki owoców morza
400 g pokrojonych pomidorów z puszki
4 ząbki czosnku
1 czerwona papryczka chilli
2 fileciki anchois
1/2 szklanki białego wina
pęczek natki pietruszki
oliwa z oliwek
sól morska

Owoce morza rozmrozić. Papryczkę chilli i anchois pokroić na kawałki, pietruszkę posiekać, W garnku rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić rozgnieciony czosnek, anchois i chilli. Chwilę podsmażyć i dodać pokrojone pomidory, zagotować. Wrzucić owoce morza i po minucie wlać wino. Całość przemieszać i gotować około 15 minut, pod koniec dodać natkę pietruszki i ewentualnie doprawić solą do smaku. Podawać z grzankami lub chrupiącym chlebem.


Komentarze

Prześlij komentarz

Copyright © Wyzwania Kuchenne