Ciastka francuskie z bananem i czekoladą
Szybki pomysł na coś słodkiego z niezawodnego ciasta francuskiego. Słodkie ciasteczka wypełnione czekoladą i bananem - gotowe w kilka chwil, a jakie pyszne...
opakowanie gotowego ciasta francuskiego
1 banan
ulubiona czekolada
jajko
- Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Blaszkę pokryć papierem do pieczenia.
- Czekoladę połamać na kostki, a banana obrać i pokroić w plastry.
- Ciasto francuskie rozwinąć, szklanką wyciąć z niego kółka. W zależności od tego ile kółek otrzymamy, połowę z nich przełożyć na blaszkę i nałożyć na nie kostkę czekolady i plasterek banana.
- Brzegi kółek posmarować roztrzepanym jajkiem. Nałożyć na wierzch pozostałe kółka i docisnąć brzegi palcami lub widelcem, aby się skleiły.
- Gotowe ciasteczka posmarować resztą roztrzepanego jajka i wstawić do nagrzanego piekarnika.
- Piec około 15 minut do zrumienienia.
Komentarze
Prześlij komentarz